2017. július 13., csütörtök

Vitorlás Bisztró- Étterem ajánló

Mivel elég sokat járunk a szerelmemmel étterembe, és nyáron a Balatonparton szívese próbálunk ki új helyeket, ezért úgy gondoltam létre hozok egy új rovatot, mégpedig az Étterem ajánlót. Mint már több posztban is említettem, minden éven beszerezzük a Magyar Konyha júniusi számához csatolt kisokost, ami idén így néz ki: 

360 hely nem csak ínyenceknek. Azt kell, hogy mondjam, az évek folyamán már aránylag sok éttermet sikerült kipróbálnunk a könyvecskéből, és eddig még talán egy sem volt olyan, ami csalódást okozott volna. 

A hozzánk legközelebb fekvő balatoni város Keszthely, aminek a strandját én soha nem szerettem igazán, szerintem ahhoz képest, hogy mennyire futtatva van, nem igazán jó. A víz nem tiszta, és minden egyes alkalommal, mikor ott vagyunk valakinek szétvágja a talpát egy kagyló. De mindenféle túlzás nélkül, mélyen fel tudja vágni a lábat. Így már pár éve nem is erőltetjük a keszthelyi strandot, inkább elmegyünk Györökre, ahonnan csodás kilátás nyílik a Badacsonyra, és a víz is sokkal jobb minőségű, bár az tény, hogy eléggé mély már a parttól pár méterre is.  A hétvégén megrendezésre került a Keszthely Fest, borfesztivállal egybekötött koncert sorozat, kis gasztro-bódék, szóval csak a szokásos nyári habzsi-dőzsi. Amúgy Szakonyi Milán koncerten szerettünk volna részt venni, de a rossz idő miatt (két szem eső) elmaradt, ami miatt meglehetősen csalódottak voltunk, ugyanis az elmúlt fél évben, körülbelül ez volt a negyedik koncertje amiről lecsúsztunk. Mivel a különböző bódékban csak a szokásos "fesztivál-kaját" lehetett kapni, ezért úgy döntöttünk elő kapjuk régi barátunkat a kiskönyvet, és megnézzük mit is ajánl Keszthelyen. Valójában először a Stampedli-be szerettünk volna menni, de az vasárnaponként nem tart nyitva, így kötöttünk ki a Vitorlás Bisztró-ban, és cseppet sem voltunk csalódottak.

Az étteremből bisztróból ilyen szép kilátás nyílik a Balatonra, ha az ember a teraszon ül le. Mi sajnos nem tudtunk ott helyet foglalni, de csak azért mert eléggé rossz idő kerekedett, széllel, esővel, szóval inkább a fedett részt választottuk. A pincére rögtön kedvesen és mosolyogva fogadtak minket, pedig már vasárnap este 20 óra volt, szóval akár faarcot vagy pofákat is vághattak volna jó magyar szokás szerint. Viszont nem tették, sőt tényleg baromi kedvesek voltak. Az étlapot átfutva a tipikus strandkajákkal (lángos, "balatoni" hekk) nem találkozhatunk, viszont annál inkább értelmes, és friss alapanyagokból előállított, már a nevében is ínycsiklandozó ételekkel. Semmi nincs túlgondolva, mindenki talál magának valami kedvére valót a finnyás kisgyerekektől kezdve a az ínyencebb vendégekig. Az árak pedig teljesen barátiak, egy balatoni büféhez mérten is, meg ahhoz is, hogy mennyire tartalmas ételt kapunk cserébe. Egyetlen negatívumnak talán azt tudnám felhozni, hogy a bisztrónak nincs külön weblapja, és a facebookra feltöltött étlapot kinagyítva lehetetlen elolvasni, hogy milyen ételek közül is választhatunk, ha netán előzőleg tájékozódni akarunk.
Mivel négyen voltunk nagy tanakodásba kezdtünk, hogy mit is válasszon ugyanis mindenki talált több ételt is, ami kedvére való lett volna. A barátom végül egy szuvidált csirkemelles saláta mellett döntött, a nagyobbik unokatestvérem és én fish & chipset választottunk, az ő barátja, és a kisebbik unokatesóm pedig eperkrémlevest. Az ételek hamar elkészültek, és mindegyik ínycsikalndozóvolt, és nem mellesleg ízlésesen tálalva!
Saláta friss zöldségekből, kakukkfűvel, rozmaringgal, szuvidált csirkemellel

Fish & Chips
Sajnos a két levesről nem csináltam képet, de az is ugyan ilyen guszta volt! Én imádom az eperkrémlevest, szóval szinte mindenhol megkóstolom, ahol rajta van az étlapon, de most csak unokatesóméból csentem pár kanállal, és isteni finom volt! Az én fish & chipsemet házi remulád mártással szolgálták fel, ami szintén nagyon-nagyon finom volt. A hasábburgonya nem a szörnyű zsírtol olajtól tocsogó változat volt, amit általában a stradbüfékben felszolgálnak, hanem aranyló, ropogós, és friss. A halfalatákák is nagyon ízletesek voltak, talán annyit tudnék "felróni", hogy legalább még két darabot elbírt volna az adag, bár nem maradtam éhes vagy ilyesmi. A barátom is nagyon meg volt elégedve a salátájával, így mindannyian teli hassal és jókedvűen távoztunk az étteremből!

Összességében mindenkinek, aki Keszthelyen tervezi a nyaralását, vagy csak arra jár, vagy csak kedvet kapott hozzá nagyon ajánlom a Vitorlás Bisztrót, hiszen tényleg igazi élmény betérni. Nem csak extra kedves a kiszolgálás, hanem az ételek is nagyon finomak! Ha minden strandbüfé ilyen lenne a Balaton parton az valami csodás lenne!

Kiszolgálás: 5/5
Atmoszféra: 5/5
Ár/érték arány: 5/5
Összességében: 5/5

Remélem tetszett a bejegyzés, a jövőben több ilyent is fogok hozni! Kérlek, ha van kedved iratkozz fel a blogomra, és nyugodtan kövess be Facebookon, Instagramon vagy akár Snapchaten (lilla.samson) is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése